Ми у ЗМІ

7 telekanal_puhachovЗаступник директора з наукової роботи, академік НААН Микола Пугачов на прямому зв'язку в програмі "Live Studio день" 7 телеканалу обговорює збільшення експорту зернових.

 

Джерело: "7 телеканал"

Переглянути відео

   

34 telekanal_tulush«У бюджеті на 21-й рік вони не враховували цю новацію. Зниження ставки до 14 % призведе, за нашими оцінками, до втрат бюджету в 21-му році на 5,5 мільярдів гривень», — заявив співробітник Інституту аграрної економіки Леонід Тулуш.

Джерело: 34 телеканал

Переглянути відео

   

comments khodakivskaДоктор економічних наук, заступник директора Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Ольга Ходаківська підкреслює, що Україна залишається потужним гравцем на світових агропродовольчих ринках, зберігаючи лідерські позиції за окремими групами товарів.

"В цей час Україні належить перше місце в світі з експорту соняшникової олії, друге — горіхів, третє — меду, ячменю, ріпаку, четверте — кукурудзи, п'яте — пшениці, сьоме — сої, восьме — курятини, десяте — яєць курячих, одинадцяте- муки. Аграрна продукція є основою зовнішньої торгівлі України. У 2020 році було експортовано агропродовольчої продукції на суму майже 22,4 млрд дол. США. А це — 45% всього експорту країни", — зазначає Ольга Ходаківська.

Читати далі:

   

ukraina pugachovЗаступник директора Інституту аграрної економіки Микола Пугачов пояснює: "Значно зросли ціни на те, що є кормом для тварин. Зросли світові ціни насамперед. Як наслідок збитковим стало виробництво яєць. Виробництво птиці, виробництво яловичини також у 2020 році збиткове".

 

Джерело: "Сьогодні"

   

obozrevatel pugachov"В Україні ринкова ціна пшениці, а зрештою борошна і хліба, реагує на ціну на світових ринках, – каже заступник директора Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" НААН Микола Пугачов. – Адже при реалізації своєї продукції аграрії ухвалюють рішення на користь покупця з найвищою ціною, тобто з ціною на світових ринках. Тому в умовах збільшення світових цін на пшеницю слід очікувати, що це, врешті-решт, відіб'ється на ціні хліба в Україні. Але держава повинна запобігти різкому зростанню цін на хліб, використовуючи інструменти регулювання, якими воно володіє".

Джерело: obozrevatel.com

   

ukrainski novyny22 січня 2021 року, о 12:00 в прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини" відбулася прес-конференція на тему: "Харчові продукти здорожчають на 5%, переробні аграрні підприємства отримають збитки до 70%. Кому вигідний закон 3656?"

Вплив однократного зниження податку окремо у процесі постачання первинної продукції сільського господарства на стан переробної галузі буде негативним. Очікується зменшення інвестиційної привабливості сектору та створення нерівних умов для учасників ринку.

Читати далі:

   

pershyi dilovyiУряд України дозволив власникам або користувачам земельних ділянок переглядати нормативно-грошову оцінку за узгодженням органів місцевого самоврядування.

В уряді запевняють — це надасть можливість створити реальну базу для оподаткування, сплати місцевих податків та покращення можливостей ведення сільського господарства в усіх регіонах України, чи так це насправді, чи залишаються проблеми та простір для маніпуляцій, а може виникають і нові?

На ці та інші питання відповідала доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НААН, заступник директора з науково-проєктної роботи Національнйого наукового центру «Інститут аграрної економіки» Ольга Ходаківська.

Джерело: Перший діловий телеканал

Переглянути відео

   

green deal

Заступниця директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Ольга Ходаківська також погоджується, що наміри щодо заборони неонікотиноїдів викликають низку питань. В окремих країнах ЄС після ухвалення такого рішення збільшилась частка органофосфатів та карбаматів, які мають високий ступінь токсичності для людини, тварин і комах. Карбамати в Україні наразі не використовуються взагалі. Крім того, зросла кількість застосування піретроїдів.

«Світова практика показує, що фермери змушені переходити на препарати старішого покоління. Вони значно токсичніші, вимагають збільшення частоти та кратності проведення обробок», – говорить вона. Отже, це може боляче вдарити і по екології, і по економіці аграрного виробництва.

Читати далі:

   

lupenko agropolit_3Виробництво сільськогосподарської продукції в Україні падає: за період із січня по серпень 2020 року воно скоротилося на 9,9%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Фахівці пояснують спад, в першу чергу, кліматичними змінами.

«Цього року на ситуацію досить сильно вплинули природні умови, вони були набагато гірші за торішні. Власне, це й стало першопричиною зменшення виробництва зернових у першій половині 2020 року. Також варто зважати на той факт, що продукція тваринного походження не в змозі компенсувати втрати зернових. Тут варто згадати і про зменшення поголів'я ВРХ, і про збільшення імпорту молочної продукції. Тож за таких умов у другій половині 2020 року навряд чи можна очікувати позитивної динаміки у виробництві: втрат від кліматичних факторів вже не зміниш, як і посівних площ та відповідних культур. Єдине, що може допомогти у цій ситуації – це мінімізація втрат під час збору того врожаю, який виріс. Крім того, минулий рік був рекордним за показниками врожайності, а рекордні показники завжди важче утримувати, ніж навіть досягати», – прокоментував для AgroPolit.com ситуацію директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко.

Читати далі:

   

lupenko agropolit_2Цього року на ситуацію досить сильно вплинули природні умови, вони були набагато гірші за торішні. Власне, це й стало першопричиною зменшення виробництва зернових у першій половині 2020 року. Також варто зважати на той факт, що продукція тваринного походження не в змозі компенсувати втрати зернових. Тут варто згадати і про зменшення поголів'я ВРХ, і про збільшення імпорту молочної продукції. Тож за таких умов у другій половині 2020 року навряд чи можна очікувати позитивної динаміки у виробництві: втрат від кліматичних факторів вже не зміниш, як і посівних площ та відповідних культур. Єдине, що може допомогти у цій ситуації – це мінімізація втрат під час збору того врожаю, який виріс. Крім того, минулий рік був рекордним за показниками врожайності, а рекордні показники завжди важче утримувати, ніж навіть досягати.

Читати далі:

   

Сторінка 1 з 27

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>