Архів новин

worldbank-logo-enЗавідувач відділу матеріально-технічних ресурсів Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н. Олександр Захарчук отримав Подяку Світового Банку (Certificate of Appreciation) за внесок у підготовку дослідження «Розвиток агробізнесу‘2015» (Enabling the Business of Agriculture 2015. Progress Report).

Детальніше

   

copy  MG 025619 лютого 2015 року відбулося засідання Вченої ради Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», на якому науковці розглянули питання щодо висунення науково-практичної роботи «Теоретико-методологічне  забезпечення і науковий супровід трансформації аграрного сектора економіки України до ринкових умов господарювання в період 1990–2014 років» на Державну премію України у галузі науки і техніки 2015 року.

Детальніше

   

nnc iae smollУ рамках членства у робочій групі з питань стабілізації та розвитку галузі молочного скотарства (Робоча група) Міністерства аграрної політики та продовольства України Національному науковому центру «Інститут аграрної економіки» доручено надати Мінагрополітики України прогноз обсягів виробництва продукції тваринництва (зокрема, молока) та очікуваної їх собівартості й рентабельності по сільськогосподарських підприємствах та господарствах населення на 2015–2020 роки.

Детальніше

   

farmВирішити проблеми підвищення якості вітчизняної молокопродукції та забезпечити нарощування обсягів виробництва молока можна лише шляхом запровадження організаційно-економічних стимулів, зазначив завідувач відділення ціноутворення, інфраструктури ринку та розвитку наукових інновацій Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Олександр Шпичак, виступаючи на засіданні круглого столу з питань стабілізації та розвитку галузі молочного скотарства.

Детальніше

   

2015-02-12 seminar France copyВ умовах підписання Україною економічної частини угоди про Асоціацію з Європейським Союзом перед вітчизняними виробниками продукції птахівництва відкриваються нові перспективи, оскільки українська продукція має всі можливості і передумови зайняти значну долю світового ринку.

Детальніше

   

korovyУ нинішньому році прогнозується подальше зростання обсягів виробництва продукції тваринництва, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

За оптимістичним варіантом виробництво валової продукції тваринництва може зрости на 4,3%, за середнім – на 2,8%.

Детальніше

   

roslynaНавіть за оптимістичним сценарієм валова продукція рослинництва може зрости цього року лише на 0,7% і досягти 180,0 млрд грн, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

За його словами, це зумовлено високою порівняльною базою 2014 року та проблемами нинішнього року: спад в економіці, зменшення виробництва в районах бойових дій, менш сприятливими умовами зимівлі озимих культур та ін.

Детальніше

   

korovaУкраїна потребує дієвої стратегії розвитку галузі молочного скотарства, яка забезпечила б механізми концентрації поголів’я корів в окремих селянських господарствах (ОСГ). Таку точку зору висловив завідувач відділення ціноутворення, інфраструктури ринку та розвитку наукових інновацій Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Олександр Шпичак, виступаючи на засіданні Президії НААН, яке відбулося 11 лютого 2015 року.

Детальніше

   

222563 1За нашими прогнозами, у 2015 році збережеться зростаюча динаміка сільськогосподарського виробництва, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

При оптимістичному варіанті обсяги виробництва валової продукції сільського господарства цього року перевищать минулорічні показники на 1,8% і становитимуть близько 260 млрд грн. При середньому варіанті виробництво валової агропродукції очікується на рівні 99% до 2014 року.

Детальніше

   

1borschПодорожчання українського борщу стримує достатня пропозиція овочів власного виробництва. Протягом першого місяця 2015 року вартість українського борщу збільшилася на 10% і становила 23,50 грн, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

Ціни на м’ясо і сало порівняно з груднем 2014 року «набрали в ціні» 1,7% і 3,1% відповідно.

Через зростання вартості переробки соняшнику олія подорожчала на 4,6%.

Детальніше

   

Сторінка 111 з 155

<< Початок < Попередня 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Наступна > Кінець >>