logo ukr apdНімецький досвід розвитку кооперації у сільському господарстві стане в нагоді Україні, зазначила науковий співробітник відділу інвестицій Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Оксана Бардин, інформуючи про захід Німецько-Українського Агрополітичного Діалогу (APD) «Кооперація як інструмент покращення якості життя в сільській місцевості», який відбувся 9 листопада 2016 року в рамках виставки «InterAgro 2016». У заході також взяли участь провідний науковий співробітник відділу інвестицій Інституту аграрної економіки, к.е.н. Тетяна Мацибора, старший науковий співробітник цього ж відділу, к.е.н. Вероніка Гарбар та молодший науковий співробітник відділу розвитку підприємництва і кооперації Інституту аграрної економіки Ярослав Рибак.

Модератором заходу виступив керівник АПД Фолькер Зассе. Доповіді представили заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, аграр-аташе посольства Федеративної Республіки Німеччини в Києві Герман Інтеман, директор Департаменту агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації Сергій Шупик, помічник-консультант заступника Голови комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Дмитро Шнайдер, член правління Кооперативного союзу PROGRESS e.V. Марсель Гердс, Президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Роман Корінець, представник Internationale Farm Association Дітріх Трайс, професор Національного університету біоресурсів та природокористування Василь Збарський, а також голова сільськогосподарського кооперативу Алла Ткач.

Учасники ознайомилися з німецьким досвідом розвитку кооперативного руху у сільському господарстві, обмінялися думками щодо актуального стану розвитку кооперативного руху в сільському господарстві України, обговорили, які аграрно-політичні перепони стоять на шляху подальшого розвитку кооперації у сільському господарстві.

Вони також розглянули актуальні проблеми сільськогосподарської кооперації в Україні, сучасні виклики та перспективи розвитку кооперативного руху у сільському господарстві.

За результатами обговорення учасники діалогу визнали необхідність підтримки розвитку кооперації як важливої умови покращення якості життя в сільській місцевості.

Організатор – Німецько-Український Агрополітичний Діалог (APD).