soiaПостачання якісного рослинного протеїну, зокрема соєвого, набуває актуальності. З огляду на це важливо обрати правильну стратегію розвитку даного сегменту аграрного бізнесу, зазначила науковий співробітник відділу ціноутворення, кон’юнктури та інфраструктури ринку Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Надія Діденко, інформуючи про міжнародну конференцію «Соя: новітні тенденції в попиті на рослинний протеїн для людей та тварин. Ефективні технологічні рішення та кращі практики виробництва», яка відбулася 8 листопада 2016 року в рамках міжнародної виставки сільськогосподарської техніки та обладнання «ІнтерАГРО 2016» у виставковому центрі  «КиївЕкспоПлаза».

Учасники заходу обговорили стан ринку сої в Україні, тенденції в попиті та ефективні технології виробництва, системи контролю якості тощо.

У заході взяли участь виробники і переробники олійних культур, представники галузевих об’єднань, трейдери, імпортери та дистриб’ютори насіння і засобів захисту рослин, постачальники обладнання для елеваторів, науковці, інші заінтересовані сторони.

Організатори – Асоціація «Дунайська соя», спілка виробників органічних сертифікованих продуктів «Органічна Україна», Austrian Development Cooperation, ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок».