logo-small-darkІноземний капітал слід залучати для цілей розвитку економіки України, особливо в агропродовольчу сферу. Однак цей процес повинен спрямовуватися на ті види економічної діяльності, в розвитку яких держава відчуває потребу, зазначив завідувач відділу інвестицій Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Микола Кісіль, інформуючи про телепередачу «Нові можливості залучення інвестицій в Україну», запис якої відбувся 2 листопада 2016 року в студії Українського народного телебачення.

Захід мав на меті сприяти встановленню і розвитку взаємовигідного співробітництва між українськими та іноземними партнерами з питань залучення інвестицій в Україну. Діалог між інвесторами та її учасниками відбувався в онлайн-режимі.

У телепередачі узяли участь близько 30 учасників – експертів і гостей. Серед них, відомі фахівці у сфері фінансової індустрії та експерти з інвестицій Террі Прічард і Роберт Гофман (Велика Британія), заступник голови правління корпорації «Сварог Вест Груп» Інна Метєлєва, заступник міністра агрополітики з питань Європейської інтеграції Ольга Трофімцева, представники інших міністерств, відомств і бізнесу.

На думку учасників телепередачі, економіка України, зокрема, її аграрний сектор, є інвестиційно привабливим для великих іноземних компаній, інвестиційних фондів, банків та інших фінансових інституцій. Лише структура, яку представляє Террі Прічард, має наміри протягом трьох років, інвестувати в Україну 1млрд дол. США.

Найбільшу зацікавленість у інвестиціях в Україну проявляють інвестори з Європи, США і арабських країн. З огляду на забезпечення стабільності в чорноморському регіоні в Україні будуть активно діяти також інвестори з США.

Важливим напрямом діяльності іноземних інвесторів в Україні, що опрацьовується нині, є будівництво доріг за новими технологіями. Основний напрям вкладання капіталу іноземних інвестиційних фондів – купівля та створення бізнесу.

Організатори – УНТ та «Інститут дипломатії і міжнародного партнерства» за підтримки «Сварог Вест Груп».

Переглянути відео