Ми у ЗМІ
Микола Пугачов: До кінця року м’ясо подорожчає – коментар телеканалу «Украина»
До кінця року м’ясо куряче може подорожчати на 10%, яловичина – на 15-20%, а подорожчання свинини становитиме 25-30%.
Різке ж підвищення цін на гречку у столичних супермаркетах останніми днями є, скоріше за все, реакцією споживачів на часте згадування крупи у передвиборчих скандалах, яке спрацювало як реклама цього продукту.
Таку точку зору висловив заступник директора з наукової роботи Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н., проф. Микола Пугачов у коментарі пргограмі «События».
Сюжет «В Украине выросла стоимость продуктов – это не предел» вийшов на телеканалі «Украина» 27 жовтня 2015 року о 19:00.
Віталій Саблук: Економіка, називається в Україні «сірою», в Європі визнана і пріоритетна - Мінагропрод – коментар UKRAPK
Європа створила умови, за яких малі форми господарювання отримали більше ринкових переваг. І це попри те, що вони більш витратні. Однак заразом – і більш репутаційно відповідальні. А це забезпечує високу якість сільськогосподарської продукції та її безпечність.
Для вітчизняного малого агробізнесу іншою має бути й податкова політика, модель прямої чи опосередкованої підтримки. Все це потребує відповідних законодавчих змін. Таку точку зору висловив заступник директора з наукового забезпечення законопроектної роботи Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Віталій Саблук у коментарі, опублікованому на агропромисловому порталі UkrAPK.
Олександр Шпичак: Що відбувається з цінами на продукти в Україні – коментар виданню «Апостроф»
В 2016 році слід очікувати подорожчання свинини. Спалах африканської чуми змусила виробників скорочувати поголів'я свиней. Зменшення пропозиції призведе до подорожчання свинини на 30%. Це стане каталізатором зростання цін на інші види м'яса: яловичина подорожчає на 15%, а м'ясо птиці - на 10%.
Зростання ціни на м’ясо також спровокувало подорожчання імпортних кормів і продуктів для тваринництва. Подальше скорочення поголів’я великої рогатої худоби викликало скорочення виробництва і подорожчання яловичини, йдеться у коментарі завідувача відділення ціноутворення, інфраструктури ринку та розвитку наукових інновацій Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Олександра Шпичака виданню «Апостроф».
Олександр Шпичак: Цукор подорожчає на 20% через поганий врожай – коментар виданню «Бизнес.Вести»
На врожайність вплинула засуха. За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, торік середня врожайність цукрових буряків склала 47 т/га, а в 2015 році цей показник очікується на рівні 40 т/га.
За прогнозними оцінками вчених, за умови стабільного валютного курсу зростання ціни на цукор очікується в межах 15-20% в 2015/2016 МР через зменшення обсягів виробництва цукру і збільшення витрат на його виробництво, йдеться у коментарі завідувача відділенням ціноутворення, інфраструктури ринку та розвитку наукових інновацій Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Олександра Шпичака виданню «Бизнес. Вести».
Олександр Шпичак: Ціни на цукор – коментар виданню «АгроПерспектива»
За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, виробництво цукру в Україні у 2015/2016 маркетинговому році складе 1200 тис. т цукру при потребі внутрішнього ринку на період 2015/2016 МР 1720 тис. т (квота «А»). Враховуючи перехідні запаси цукру на початок маркетингового року на рівні 542 тис. тонн, загальна пропозиція цукру на внутрішньому ринку складе 1742 тис. тонн. При цьому фактичне споживання цукру в 2015/2016 маркетинговому році очікується на рівні 1550-1600 тис. тонн.
Ціни на цукор за умови стабільного валютного курсу можуть підвищитися на 15-20% внаслідок зменшення обсягів виробництва цукру і збільшення витрат на його виробництво, йдеться у коментарі завідувача відділенням ціноутворення, інфраструктури ринку та розвитку наукових інновацій Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Олександра Шпичака сайту «АгроПерспектива».
Леонід Тулуш: Скасування дії спецрежиму ПДВ для аграріїв є економічно необґрунтованим
Реальні показники рентабельності діяльності сільгосппідприємств в Україні є набагато нижчими за офіційні дані Державної служби статистики України.
З урахуванням індексації валютної складової понесених витрат (на індекс зміни офіційного курсу гривні до долара США), рентабельність вирощування основних сільгоспкультур суттєво знижується. За розрахунками вчених Інституту аграрної економіки, реальна рентабельність пшениці у 2014 році становила 4,9% проти офіційно задекларованих 28%, соняшнику – 5,8% проти 36,5%, сої – 7% проти 34,5%.
Наміри Міністерства фінансів України скасувати з 1 січня 2016 року дію спецрежиму ПДВ для аграріїв є економічно необґрунтованими, адже галузь не має тих показників рентабельності, які прийнято вважати високими, цитують завідувача відділу податково-бюджетної політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Леоніда Тулуша Golos.Ua, АгроПерспектива, Agravery, Latifundist, АПК-Информ, Kurkul.com.
Юрій Лупенко: У 2015 році українці споживуть 8,5 кг яловичини і телятини на душу населення
На кінець 2015 року поголів’я великої рогатої худоби зменшиться на 12,2%. Скорочення обсягів реалізації очікується на рівні 6% – 659,6 тис. т проти 701,7 тис. т у 2014 році.
Порівняно зі свининою та м’ясом птиці, яловичина і телятина є найдорожчим видом м’яса. Отже, обсяги внутрішнього попиту м’яса великої рогатої худоби, який напряму залежить від купівельної спроможності населення, теж зазнає скорочення, повідомляють УНІАН, АПК-Информ, Latifundist, АгроПерспектива, Пропозиція, Пресса Украины, FINANCE, УКРАИНСКИЙ ВЫБОР, Сегодня.ua, УНН. та інші ЗМІ з посиланням на директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Юрія Лупенка.
Юрій Лупенко: Розвиток виноградарства й виноробства визначатиметься ситуацією в державі і здатністю галузі оперативно реагувати на гострі виклики сьогодення
Розвиток виноградарства та виноробства найближчим часом буде визначатися загальноекономічною ситуацією в державі і здатністю галузі оперативно реагувати на гострі виклики сьогодення.
Вітчизняне виноградарство значно зменшило обсяги виробництва внаслідок анексії Криму.
Крім того, українським виноградарям та виноробам належить довести конкурентоспроможність своєї продукції в умовах створення Асоціації Україна-ЄС, зростання конкуренції на світовому ринку та продовження глобалізації економіки, цитують директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Юрія Лупенка Agravery, АгроПерспектива.
Юрій Лупенко: У 2015 році обсяги валового збору винограду зменшаться майже на 20%
Цього року виробництво винограду зменшиться більш ніж на 18% – до 356 тис. т.
Після анексії Криму виноградарство в Україні зазнало значних змін. Площі виноградників у плодоносному віці зменшилися майже на 35%: з 67,1 тис га у 2013 році до 44,0 тис га у минулому році.
Площа виноградників у господарствах населення зменшилася у 2014 році на 3,1%, цитують директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Юрія Лупенка УНН, Аргументы и Факты Украина, Бизнес, АПК-Информ, АгроПерспектива, AgroTimes, Экономика, 2000.ua, UkrAPK та інші ЗМІ.
Юрій Лупенко: Запровадження ринку сільгоспземель потребує запровадження ефективних регуляторних механізмів
Для введення ринку землі необхідно встановити регресивну шкалу державного мита за посвідчення переходу права власності на землю, визначити максимальний розмір земель, які можуть набуватися у власність однією особою, а також суб’єктний склад потенційних покупців земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
Важливим завданням є розробка механізмів запобігання «тіньових» схем обороту земель сільгосппризначення, цитують директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Юрія Лупенка Latifundist, UBR, Народный Корреспондент, gigamir та інші ЗМІ.
Сторінка 35 з 48
<< Початок < Попередня 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Наступна > Кінець >>