Скачати прес-реліз українською, на русском языке

За результатами нещодавно оприлюдненого річного звіту науково-метричної бази даних Index Copernicus Master List за 2013 рік, Міжнародний науково-виробничий журнал «Економіка АПК» посилив свої позиції порівняно з 2012 роком і піднявся з третього на 2-е місце у рейтингу  наукових видань України з питань економіки, поінформував головний редактор журналу «Економіка АПК», директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

Журнал «Економіка АПК» посилив свої позиції і у загальному рейтингу наукових видань України, зазначив Юрій Лупенко. Якщо у 2012 році журнал посідав 7-е місце, то за результатами 2013 року піднявся на 3-є місце серед 124 українських наукових видань, які зареєстровані в Index Copernicus.

Визнання журналу «Економіка АПК» зарубіжними агентствами свідчить про високу якість та актуальність наукових матеріалів, що публікуються у виданні, а отже й про конкурентоспроможність вітчизняної науки на міжнародному рівні.

Така оцінка є особлива для  журналу «Економіка АПК», який 2014 року відзначив 20-річчя з дня свого заснування, підсумував Юрій Лупенко.

Довідка

Index Copernicus – онлайнова науково-метрична база даних з внесеної користувачем інформації, у тому числі наукових установ, друкованих видань і проектів. Вона створена у Польщі в 1999 році.

База даних має кілька інструментів оцінки продуктивності, які дозволяють відслідковувати вплив наукових робіт і публікацій, окремих вчених або науково-дослідних установ. Крім продуктивності, Індекс Копернікус також пропонує традиційне реферування та індексування наукових публікацій. База даних знаходиться у веденні Index Copernicus International.

Нині база даних Index Copernicus включає понад 7000 наукових журналів з ​​усього світу, у т.ч. понад 700 польських.

Міжнародний науково-виробничий журнал «Економіка АПК» заснований в 1994 році. Співзасновник та видавець журналу – Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки».

Журнал є провідним періодичним виданням економічного профілю з питань розвитку національного агропромислового комплексу. Він входить до переліку фахових наукових видань України, в яких можуть публікуватися основні результати дисертаційних досліджень у галузі економіки. У 2013 році журнал включено до шести міжнародних каталогів наукових видань і наукометричних баз.

З липня 2014 року видання включено до двох бібліографічних баз даних світового рівня – EconLit  та AGRIS. EconLit, яка публікується Американською економічною асоціацією, є найбільшою у світі електронною он-лайновою бібліографічною базою даних цитувань наукових досліджень у сфері економіки. Міжнародна бази даних AGRIS, яка знаходиться у веденні ФАО ООН, містить наразі близько 8 мільйонів бібліографічних посилань на дослідження у сфері сільськогосподарської науки і техніки.

Згідно з даними Google Scholar, станом на квітень 2013 року журнал посів 2-е місце у рейтингу наукових журналів України, до якого включено 100 найбільш цитованих українських наукових фахових видань.

###

Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» заснований у 1956 році в м. Київ як науковий центр з розробки економічних основ формування і здійснення аграрної політики в Україні, актуальних проблем теорії і практики розвитку агропромислового комплексу, організації впровадження у виробництво досягнень економічної науки, здійснення координації досліджень та підготовки наукових кадрів.

Указом Президента України від 12 січня 2004 року № 48 Інституту надано статус національного наукового центру.

Головним завданням Інституту є розробка економічних основ формування аграрної політики в Україні, проведення дослідження актуальних проблем розвитку агропромислового комплексу, організація впровадження у виробництво досягнень аграрної науки, здійснення координації досліджень та підготовка наукових кадрів.

 

Контактна особа:

Лариса Басанська,

Тел.: +38 044 527 86 73

Відділ науково-організаційного забезпечення та координації досліджень

Ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки»

Веб-сайт: www.iae.org.ua