Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» представив свою експозицію на XXVI Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО–2014», що проходила на території ЕкспоЦентру України 4–7 червня 2014 року.

Головну аграрну подію року урочисто відкрив Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайкаminist. «На нашій щорічній, традиційній аграрній виставці «Агро-2014» зібрані найкращі взірці аграрного комплексу. Переконаний, що кожен з гостей та учасників знайде для себе щось корисне та цікаве», – зазначив він, вітаючи учасників та гостей заходу.

Інститут аграрної економіки представив на виставці свої наукові видання, а також розмістив презентаційні стенди, які містять інформацію щодо діяльності Національного наукового центру, у тому числі, за окремими напрямами роботи: участь у розробці Стратегії розвитку аграрного сектору економіки України на період до 2020 року, підготовка наукових кадрів вищої кваліфікації, видання науково-виробничого журналу «Економіка АПК», координація НМЦ «Агроекономіка». Були також представлені фундаментальні дослідження та практичні розробки.

4 червня 2014 року директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко презентував експозицію колегам. На фото121408 зліва направо:

• академік-секретар відділення аграрної економіки і продовольства НААН член-кореспондент НААН Валерій Жук;
  • директор Інституту зрошуваного землеробства НААН Раїса Вожегова;
  • екс-міністр аграрної політики України (2004) Віктор Слаута;
  • директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко;
  • віце-президент Президії НААН академік НААН Ярослав Гадзало;
  • голова Спостережної Ради Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України Юрій Лузан.

5 червня 2014 року експозицію Інституту аграрної економіки відвідав також Президент Національної аграрної академії наук України, академік НААН Василь Петриченко.

Того ж дня завідувач Відділу проблем галузевого і територіального управління, доктор економічних наук Інституту аграрної економіки, академік НААН Михайло Кропивко виступив на семінарі «Досвід розвитку фермерства в країнах Євросоюзу та можливостей його застосування в Україні» із доповіддю «Інформаційно-консультаційне забезпечення розвитку фермерства в Україні».

Науковці Інституту також взяли активну участь у низці науково-практичних заходах, що відбулися в рамках виставки «АГРО–2014». Серед них, зокрема:

• Міжнародна конференція на тему: «Нові можливості і виклики для аграрної торгівлі України з ЄС»;
  • Міжнародна науково-технічна конференція «Насіння – 2014»;
  • Всеукраїнська науково-практична конференція «Розвиток трансферних науково-інноваційних центрів НААН України на наукоємному аграрному ринку»;
  • Круглий стіл «Створення малих ферм: важливий напрямок розвитку аграрного бізнесу в Україні»
  • Круглий стіл «Від сертифікації до оцінки і підтвердження відповідності в законодавчо регульованій сфері: науково-організаційні аспекти»
  • Круглий стіл «Розвиток сільських територій в системі євроінтеграційних процесів»
  • Семінар «Якість та безпека продуктів харчування – німецький досвід в організації і розподілі завдань між державою та аграрною економікою».

За участь у виставці «АГРО–2014» Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» нагороджений Дипломом Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Організатор – Міністерство аграрної політики та продовольства України.