3 січня 2013 р., ННЦ „Інститут аграрної економіки” за участю Національної академії аграрних наук України провів засідання Круглого столу на тему: „Кластерні системи у підвищенні конкурентоспроможності, інноваційної та соціальної спрямованості агропромислового виробництва”.

Відкрив засідання та звернувся до учасників з вступним словом Лупенко Ю.О., д.е.н., професор, академік НААН, директор ННЦ „Інститут аграрної економіки”.

З доповіддю „Кластерні моделі організації конкурентоспроможного агропромислового виробництва” виступив Кропивко М.Ф., д.е.н., професор, академік НААН, завідувач відділу проблем галузевого і територіального управління ННЦ „Інститут аграрної економіки”.

Із співдоповідями виступили: Юшин С.О., д.е.н., професор, головний науковий співробітник відділу проблем галузевого управління ННЦ „Інститут аграрної економіки” – „Міжнародний досвід розвитку економіки на основі кластерних форм регіонального співробітництва”; Малік М.Й., д.е.н., професор, академік НААН, завідувач відділення соціально-економічних проблем розвитку сільських територій ННЦ „Інститут аграрної економіки” – „Механізми кооперації та кластеризації у забезпеченні соціально-економічного розвитку українського села”; Криворучко І.М., к.е.н., доцент, начальник Управління науково-інноваційної діяльності, трансферу технологій та інтелектуальної власності НААН – „Організація науково-інноваційної діяльності у системі НААН на кластерних засадах”.

Були заслухані виступи учасників круглого столу: Месель-Веселяка В.Я., д.е.н., професора, академіка НААН, завідувача відділення організації вирбництва та земельних відносин ННЦ „Інститут аграрної економіки”; Шпичака О.М., д.е.н., професора, академіка НААН, завідувача відділення ціноутворення, інфраструктури ринку та розвитку наукових інновацій ННЦ „Інститут аграрної економіки”; Дем`яненка М.Я., д.е.н., професора, академіка НААН, завідувача відділення фінансів, обліку та аудиту ННЦ „Інститут аграрної економіки”; Кісіля М.І., к.е.н., с.н.с. завідувача відділом інвестицій ННЦ „Інститут аграрної економіки”; Козака М.І., к.е.н., завідувача відділом науково-організаційного забезпечення та координації досліджень ННЦ „Інститут аграрної економіки”; Тивончука С.О., к.е.н., доцента, провідного наукового співробітника відділу науково-організаційного забезпечення та координації досліджень ННЦ „Інститут аграрної економіки” та інші.

Підвів підсумки засідання круглого столу Лупенко Ю.О.