Foreign guestsНа Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні проблеми та перспективи сталого розвитку сільських територій», яка відбулася у Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» 1 червня 2017 року, кращі міжнародні практики розвитку сільських територій презентували гості конференції з Азербайджану, Білорусі, Латвії, Молдови, Німеччини, Польщі та Словаччини.

Керівник Проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» Фолькер Зассе поділився своїм баченням сталого розвитку сільських територій в напружених умовах суспільних вимог.

Директор Азербайджанського науково-дослідного інституту економіки сільського господарства, д.е.н. Садиг Салахов розповів про основні напрями сталого розвитку сільських районів Азербайджанської Республіки.

Особливості імплементації сталого розвитку сільського господарства в Європейському Союзі та Польщі з 2014 року презентував у своєму виступі професор Інституту економіки сільського господарства та продовольства – Державний дослідницький інститут (Польща) Юліан Кжижановський.

Пріоритетні напрями підвищення ефективності і сталого розвитку АПК Білорусі стали темою виступу директора Інституту системних досліджень в АПК НАН Білорусі, д.е.н. Олександра Шпака.

Спеціаліст з розвитку приватного сектора Стратегічної групи радників з підтримки українських реформ Александер Шкурла представив виступ на тему «Земельна реформа в контексті розвитку сільських територій: реалії України та досвід Словаччини».

Досвідом організації сільського дорадництва в Латвійській Республіці поділився у своєму виступі голова Латвійського центру сільських консультацій і освіти Мартиньш Цимерманіс.

Науковий консультант Національного інституту економічних досліджень (Республіка Молдова), д.е.н. Валерій Дога представив виступ «Підприємства малого бізнесу: етап і фактор розвитку економіки та сільської місцевості».

Ірина Нефед, менеджер з комунікацій Офісу підтримки реформ при Міністерстві аграрної політики та продовольства України, проекту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні», розповіла про співпрацю донорських організацій з владою щодо аграрних реформ в Україні.