MG 0150 cr smallУ мене є три святині – сім’я, село і Україна, зазначив академік НААН Володимир Юрчишин у своєму виступі на відкритому засіданні Вченої ради Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», яке відбулося 11 березня 2015 року.

Відкрив засідання директор Інституту аграрної економіки, академік НААН Юрій Лупенко. Виклавши ключові факти біографії ювіляра з особливим акцентом на його внеску у розвиток вітчизняної аграрної економічної науки та реформування АПК України, він привітав Володимира Юрчишина з нагоди 90-річчя та вручив відомчу нагороду – нагрудний знак «Почесний працівник Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки». Адже з майже 60 років його служіння аграрній науці 34 пов’язані з роботою в Інституті аграрної економіки.

Переглянути фото

Юрій Лупенко також презентував спільне видання Інституту аграрної економіки, НААН та Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки з бібліографічної серії «Академіки Національної академії аграрних наук України» – «Юрчишин Володимир Васильович» (біобібліографічний покажчик наукових праць за 1956–2014 роки. До 90-річчя від дня народження).

Зі словами пошани та найкращими побажаннями до ювіляра звернулися радник дирекції Інституту аграрної економіки, академік НААН Петро Саблук, а також співробітники відділення соціально-економічних проблем розвитку сільських територій Інстиуту, яке Володимир Юрчишин створив і тривалий час очолював:

  • завідувач відділення  соціально-економічних проблем розвитку сільських територій Інституту аграрної економіки, академік НААН Микола Малік;
  • завідувач відділу проблем галузевого і територіального управління, академік НААН Михайло Кропивко;
  • завідувач відділу соціально-економічного розвитку сільських територій, к.е.н. Олексій Булавка;
  • д.е.н. Василь Рябоконь,
  • д.е.н. Володимир Дієсперов.

Від імені Національної академії аграрних наук України та віце-президента НААН Валерія Жука ювіляра поздоровили в.о. академіка-секретаря Відділення аграрної економіки і продовольства НААН Шаміль Ібатуллін, а також Олександр Шанін та Людмила Братчук.

Ювіляра також вшанували його колеги та учні з інших наукових установ аграрної сфери. Серед них, зокрема, директор Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки, член-кореспондент НААН Віктор Вергунов та завідувач кафедри маркетингу Міжрегіональної академії управління персоналом, д.е.н. Лідія Романова.

У заході взяли участь близько 50 осіб.

Організатор – Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки».