2022 31_pra_pos_sim_mol


ISBN 978-966-669-565-2

Посібник містить практичні рекомендації щодо організації виробництва на сімейній молочній фермі у рамках проєкту «Сімейні молочні ферми». Зокрема надаються пояснення щодо технічних і технологічних рішень будівель, годівлі тварин, кормовиробництва, управління стадом, забезпечення якості молока, роботи з відтворення та генетики у господарстві тощо. Розробка сприятиме збільшенню чисельності сімейних молочних ферм в Україні та формалізації сімейного фермерства у ринкове середовище.

Розрахований на засновників сімейних молочних ферм, місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, дорадчих, інформаційно-консультаційних та навчально-методичних центрів, економістів, наукових співробітників та усіх, хто цікавиться розвитком сімейного фермерства. Посібник не призначений для використання як повноцінного підручника для ведення молочного господарства.

Розробка підготовлена у рамках співпраці проєкту «Сімейні молочні ферми» та Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», зокрема у підготовці посібника взяли участь співробітники відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції і відділу підприємництва, кооперації та агропромислової інтеграції.