Державна служба статистики України оприлюднила дані про стан економіки України за січень-квітень 2013 року.

Індекс обсягу сільськогосподарського виробництва у січні–квітні 2013 р. порівняно з відповідним періодом 2012 р. становив 105,1%, зокрема у сільськогосподарських підприємствах — 109,7%, господарствах населення — 101,3%.

За січень–квітень реалізовано на забій 1,1 млн т худоби та птиці (у живій вазі), що на 7,3% більше порівняно з відповідним періодом 2012 р., вироблено 3,1 млн т молока (на 0,9% більше) та 6,3 млрд шт. яєць (на 4,0% більше). Частка господарств населення у загальному виробництві цих продуктів тваринництва становила відповідно 44, 74 та 34%.

За розрахунками, на 1 травня 2013 р. загальне поголів’я великої рогатої худоби становило 5,3 млн голів (на 3,2% більше, ніж на 1 травня 2012 р.), зокрема корів — 2,6 млн (на 0,9% менше); свиней — 7,8 млн (на 4,0% більше), овець і кіз — 2,3 млн (на 3,2% більше), птиці всіх видів — 216,9 млн голів (на 9,0% більше). У господарствах населення утримувалось 70,7% загальної чисельності великої рогатої худоби, зокрема корів — 77,8%; свиней — 52,8%, овець і кіз — 86,2%, птиці всіх видів — 41,9%.

Середні ціни продажу аграрної продукції сільськогосподарськими підприємствами за всіма напрямами реалізації за січень–квітень 2013 р. порівняно з відповідним періодом 2012 р. зросли на 4%, зокрема продукції рослинництва — на 19%, а продукції тваринництва знизилися на 5%. У квітні  порівняно з березнем цього року середні ціни реалізації сільськогосподарської продукції зросли на 0,3%, зокрема рослинництва — на 2%, продукції тваринництва  знизилися на 5%.