Скачати прес-реліз українською, на русском языке

У нинішньому році прогнозується подальше зростання обсягів виробництва продукції тваринництва, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

За оптимістичним варіантом виробництво валової продукції тваринництва може зрости на 4,3%, за середнім – на 2,8%.

За розрахунками вчених Інституту аграрної економіки, вирощування м’яса худоби і птиці у 2015 році збільшиться порівняно з минулим роком за оптимістичним варіантом на 5,6%, за середнім – на 3,7% і становитиме 3,5–3,6 млн т. Навіть за песимістичним варіантом виробництво зросте на 1,8%.

Виробництво м’яса свиней прогнозується практично на рівні 2014 року (0,8%) за песимістичним варіантом, а за оптимістичним воно зросте майже на 5%. За більш реальним середнім варіантом виробництво м’яса свиней зросте на 2,8% – до 1,1 млн т.

Виробництво м’яса птиці зросте до майже 1,7 млн т. За оптимістичним варіантом прогнозується його збільшення на 8,7%, за середнім – на 6,6% і навіть за песимістичним – на 4,4%.

Очікується подальший спад виробництва м’яса великої рогатої худоби. За середнім варіантом його вирощування прогнозується на рівні 634 тис. т – 98,2% до минулого року.

Молока за середнім варіантом буде вироблено 11,5 млн т, або на 1,2 % більше ніж 2014 року.

Яєць прогнозується одержати 21,4 млрд шт. – на 5,6 % більше порівняно з минулорічними показниками.

Обсяги виробництва вовни прогнозуються на рівні 2014 року – 3,4 тис. т.

Тобто, за розрахунками Інституту аграрної економіки, виробництво продукції тваринництва в Україні у 2015 році зростатиме, включаючи і песимістичний сценарій розвитку (на 1,2%), підсумував Юрій Лупенко.

Довідка

Прогноз виробництва продукції тваринництва у 2015 році здійснено з урахуванням тенденцій, які склалися за останні роки з поголів’ям тварин і птиці та виробництвом продукції відповідного виду.

###

Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» заснований у 1956 році в м. Київ як науковий центр з розробки економічних основ формування і здійснення аграрної політики в Україні, актуальних проблем теорії і практики розвитку агропромислового комплексу, організації впровадження у виробництво досягнень економічної науки, здійснення координації досліджень та підготовки наукових кадрів.

Указом Президента України від 12 січня 2004 року № 48 Інституту надано статус національного наукового центру.

Головним завданням Інституту є розробка економічних основ формування аграрної політики в Україні, проведення дослідження актуальних проблем розвитку агропромислового комплексу, організація впровадження у виробництво досягнень аграрної науки, здійснення координації досліджень та підготовка кадрів.

Контактна особа:

Лариса Басанська, Тел.: +38 044 527 86 73
Відділ науково-організаційного забезпечення та координації досліджень Ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Веб-сайт: http://iae.org.ua/