Подорожчання м’яса – коментар Наталії Копитець Інтернет-ресурсу "Главред"
Ми у ЗМІКрім зростання ціни на овочі, буде спостерігатися також подорожчання м’яса. Як зазначають науковці Інституту аграрної економіки, у квітні очікується підвищення роздрібних цін на основні види м’яса (яловичина, свинина та курятина) до 9%.
На думку науковиці Наталії Копитець, м'ясо зросте в ціні через кілька факторів. Серед них, зокрема, скорочення поголів’я худоби та птиці внаслідок бойових дій у прифронтових районах, подорожчання вартості електроенергії для виробництв і зернових та олійних культур як складових кормів. Копитець додала, що останні фактор також буде однією з причин подорожчання хлібобулочних виробів – через це хліб може зрости в ціні ще на 1,5-3 %упродовж квітня.
Джерело: Главред