• компенсація до 50% вартості відновлення та будівництва меліоративних систем – прокладання труб, водовідведення, дощувального обладнання тощо (передбачено 200 млн грн);
  • безповоротні гранти на садівництво, ягідництво і виноградарство, тепличне господарство, розвиток переробного підприємства до 7-10 млн грн у розмірі до 70% вартості проєкту;
  • часткова державна компенсація витрат на розмінування сільгоспземель у розмірі 80% вартості (закладено 3 млрд грн).
  • «Відповідно до постанови Кабміну №284 право на компенсацію [на розмінування] мають ті сільськогосподарські виробники, землі яких знаходяться на деокупованій території поза зоною бойових дій. При цьому факт забруднення таких ділянок вибухонебезпечними предметами має підтвердити «Центр протимінної діяльності» за результатами нетехнічного обстеження, проведеного сертифікованим оператором протимінної діяльності», – уточнює умови останньої програми Леонід Тулуш.

Джерело: The Page