У травні 2014 року овочі «борщового набору» у Києві коштували 19,51 грн – на 37,3% більше, ніж в середньому по Україні, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

У столиці лідерами за рівнем подорожчання порівняно з квітнем 2014 року стали  капуста, ціна якої була вище за середню по Україні на 95%, морква (91,3%) та зеленні культури (84,6%).  Ціни на  столовий буряк (68,6%) та  цибулю на ріпку (61,9%) у Києві більш ніж наполовину перевищували середні роздрібні ціни на вітчизняних продовольчих ринках. Значно дорожчими були також  картопля – на 49,1%, корінь петрушки – на 42,9%, томатна паста – на 20,5% та квасоля – на 20%. Незначне перевищення середніх цін по Україні продемонстрували часник (10,0%) та  солодкий перець (2,9 %). Читати далі