Борщовий набір — травень 2014
ІнфографікаУ травні 2014 року овочі «борщового набору» у Києві коштували 19,51 грн – на 37,3% більше, ніж в середньому по Україні, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.
У столиці лідерами за рівнем подорожчання порівняно з квітнем 2014 року стали капуста, ціна якої була вище за середню по Україні на 95%, морква (91,3%) та зеленні культури (84,6%). Ціни на столовий буряк (68,6%) та цибулю на ріпку (61,9%) у Києві більш ніж наполовину перевищували середні роздрібні ціни на вітчизняних продовольчих ринках. Значно дорожчими були також картопля – на 49,1%, корінь петрушки – на 42,9%, томатна паста – на 20,5% та квасоля – на 20%. Незначне перевищення середніх цін по Україні продемонстрували часник (10,0%) та солодкий перець (2,9 %). Читати далі