rentabelnist cattleРівень рентабельності виробництва продукції тваринництва очікується у 2014 році на рівні 15,8%, що на 4,5% вище показника минулого року, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

За попереднім прогнозом науковців Інституту аграрної економіки, цього року найбільш рентабельним буде виробництво яєць (49,1%) та молока (11,3%).

Рентабельність виробництва м’яса свиней зросте порівняно з 2013 роком у 9,5 разу і становитиме 7,6%.

Також суттєво збільшиться рентабельність виробництва м’яса птиці. Якщо минулого року воно було збитковим з рівнем рентабельності «-10%», то 2014 року – прибутковим з рентабельністю 6,9%.

Збитковими у 2014 році будуть виробництво вовни (-69,3%), м’яса овець та кіз  (41,3%), а також м’яса великої рогатої худоби (-36,5%), зазначив Юрій Лупенко.