nobel205 Нобелівських лауреатів у галузях фізики, математики, хімії, економіки, миротворення та літератури підписалися під відкритим листом на підтримку України.

Нобелівські лауреати висловили свою  підтримку українському народу та вільній  незалежній державі Україна перед лицем  російської агресії.

"Подібно до того, як нацистська Німеччина  напала на Польщу у 1939 році (використовуючи подібні трюки та фальшиві провокації) та на Радянський  Союз у 1941, уряд Російської  Федерації під проводом  президента  Путіна  розпочав необґрунтовану  військову агресію – ніщо інше як  війну – проти  сусідньої держави, України. Усі разом ми засуджуємо ці  військові дії та заперечення президентом  Путіним самої легітимності існування  України", - йдеться у зверненні.

Нобелівські лауреати відзначили, що російське вторгнення заплямувало  міжнародну репутацію російської держави  на десятиліття вперед. А розв’язання війни, як зробили президент Путін та його поплічники, - це непевний, кривавий та непродуктивний шлях до майбутнього.

"Усі разом ми засуджуємо ці військові дії та  заперечення президентом Путіним самої легітимності існування України. Ми об'єдналися навколо цього звернення, щоб закликати російський уряд припинити  вторгнення до України та вивести свої війська з України", - підкреслюється в листі Нобелівських лауреатів.