2020-09-12 stoliarchuk_indiiaПосилення міжнародної наукової співпраці є важливим фактором у розвитку Cтратегії сталого розвитку та впровадження 17 Цілей сталого розвитку, зазначила старший науковий співробітник Відділу організації наукових досліджень та інноваційного розвитку Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», голова Ради молодих вчених, к.е.н. Надія Столярчук, інформуючи про Міжнародний вебінар Індія-Україна та регіон Великого Меконгу на тему «Стратегія сталого розвитку світових економік», що відбувся на платфомі Google Meet 12 вересня 2020 року.

У рамках заходу учасники обговорили низку актуальних питань та нагальних проблем у напрямку реалізації цілей сталого розвитку.

Модерували вебінар:

  • Prof. Pankaj Srivastava, генеральний секретар FATER Academy of India,;
  • Надія Столярчук, к.е.н., голова Ради молодих вчених, Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки»;
  • Ніна Пойда-Носик, к.е.н., професор, Ужгородський національний університет.

На вебінарі Інститут аграрної економіки представили Надія Столярчук, Володимир Пугачов та Богдан Духницький.

У своїй доповіді «Підвищення інвестиційної привабливості показників фінансової звітності за допомогою інновацій» Голова Ради молодих вчених, к.е.н. Надія Столярчук наголосила на зростанні впливу об’єктів інтелектуальної власності на рівень показників інвестиційної привабливості фінансової звітності підприємств та необхідності удосконалення підходів їх відображення на балансі.

Стандарти сталого аграрного виробництва як додаткової конкурентної переваги на ринку сої для фермерів та аграрних компаній обрав темою свого виступу к.е.н. Володимир Пугачов.

Виступаючи з доповіддю на тему «Світова сільськогосподарська торгівля» к.е.н. Богдан Духницький розповів про стан світового експорту сільськогосподарської продукції, нові тренди, влив COVID-19 на тенденції експорту, а також нові виклики стосовно продовольчої безпеки.

Про національну конкурентоспроможність та досвід слідуванню принципам сталого розвитку Таїланду та Сінгапуру розповів Assoc Prof. Dr. Sakda Siriphattrasopon (ASEAN Competitiveness Centre, Сінгапур).

Dr. Gina B. Alcoriza, University of Santo Tomas-Legazpi з Філіппін представила доповідь на тему «Створення спільнот сталого туризму для місцевого економічного розвитку».

Dr. C. C. Tan, School of Business Management, Mae Fah Luang University Таїланду розповів про сталі виклики та фактори, що сприяють культурному та природному туризму на прикладі місцевої громади.

Assoc. Prof. Phipat Nonthanathorn, Президент The association of Researchers of Thailand презентував свій спіч на тему «Дослідження конопель для сталого розвитку в Таїланді».

Prof. V. Raghu Raman, член виконавчої ради FATER Academy of India, генеральний директор – MIRA розповів про виклики сталого розвитку у 21 столітті.

Одним із важливих спікерів вебінару виступив Prof. B. S. Bisht, Президент, FATER Academy of India, який розповів про напрямки сталого розвитку Індії та індикатори цілей сталого розвитку.

Dr. Yannakorn Toprayoon, директор Школи ділового менеджменту, Rajpark Institute, Таїланд розповів про майбутні перспективи подорожей та туризму в Бангкок.

Із заключною промовою на тему «Управління та бюджетування на основі даних» виступила Тетяна Жибер, к.е.н., доцент Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана.

У вебінарі взяли участь близько 40 представників наукової спільноти з різних куточків світу: Бразилії, Індії, Камбоджі, Сінгапуру Тайланду, України та Філіппін.

Співорганізатори заходу – Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» спільно з FATER Academy of India, University of Economics & Management, Cambodia, The Association of Researchers of Thailand та Ужгородським національним університетом.

Переглянути вебінар