zakharchuk ahro_2020Науковий доробок учених Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» традиційно отримав високу оцінку організаторів та учасників 32-ї Міжнародної агропромислової виставки «AGRO-2020», яка відбулася 11–14 серпня 2020 року у Києві на території НК «Експоцентр України».

У номінації «За вагомий внесок у розробку та впровадження новітньої техніки і технологій для сучасного сільськогосподарського виробництва» відділ інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення Інституту аграрної економіки нагороджено золотою медаллю виставки за «Методичні рекомендації з оцінки майна в аграрних підприємствах України: науково-виробниче видання» за редакцією завідувача відділу д.е.н. Олександра Захарчука.

У виданні викладено порядок і методичні підходи щодо оцінки майна, методи оцінки основних засобів, зокрема будівель, споруд, сільськогосподарських машин та обладнання, транспортних засобів, продуктивної, робочої та племінної худоби, багаторічних насаджень тощо. Окремі розділи присвячено оцінці земельних ділянок та прав користування ними, оцінці оборотних і нематеріальних активів. Висвітлено також процес відображення в бухгалтерському обліку результатів оцінки основних засобів, нематеріальних та оборотних активів.

Методичні рекомендації розраховані на працівників органів державного управління, практиків, науковців, викладачів, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів.