HladiiНаціональна академія аграрних наук підтримує створення міжнародних громадських наукових організацій як перспективну форму розширення міжнародного співробітництва науковців, наголосив Перший віце-президент НААН, академік НААН Михайло Гладій, виступаючи на Міжнародній науково-практичній конференції «Перспективні форми організації господарської діяльності на селі», що відбулася 30 травня 2019 року у Києві.

За його словами, ініціатива Інституту аграрної економіки щодо створення у 1999 році Всеукраїнського конгресу вчених економістів аграрників довела свою ефективність. Вже понад 20 років аграрні економісти, незалежно від відомчої належності, спільно працюють над розв’язанням найгостріших проблем розвитку аграрного сектора. Проведення нинішньої конференції та її потужний представницький склад свідчить про значні перспективи громадських організацій науковців.

Також Михайло Гладій поінформував учасників конференції про розбудову НААН моделі інтеграції зусиль академічної, університетської, корпоративної та вузівської науки для розв’язання актуальних проблем сьогодення, забезпечення прямих зв’язків науки з виробництвом, розширення міжнародних зв’язків та ін.

Він запросив усіх науковців до роботи у шести вже створених Міжрегіональних наукових центрах, до яких увійшли наукові установи, аграрні університети, вузи та сільськогосподарські організації, фахівці сільськогосподарських органів усіх рівнів.

Довідка

Міжнародна науково-практична конференція «Перспективні форми організації господарської діяльності на селі» відбулася 30 травня 2019 року у Києві. Її організаторами виступили Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» та Громадська організація «Всеукраїнський конгрес вчених економістів аграрників» за підтримки проекту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні». У роботі конференції взяли участь близько 150 учасників з усіх регіонів України, а також представники Великобританії, Казахстану, Литви, Молдови, Польщі, Німеччини, Сербії, Словаччини та інших країн.