2018-10-10 instytut-zemlerobstva_lupenko_conference10 жовтня 2018 року директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Оптимізація земельних угідь як основна складова їх ефективного використання – наукові здобутки за 100-річну діяльність НААН та перспективи майбутнього», де виступив з доповіддю «Ефективність використання сільськогосподарських земель в Україні: стан та перспективи».

Учасники заходу обговорили проблеми та перспектив землекористування, стану й родючості грунтів, сучасних технологій та агротехнічних прийомів тощо.

У конференції взяли участь та виступили президент НААН, академік НААН Ярослав Гадзало, директор ННЦ «Інститут землеробства» Віктор Камінський, академік НААН Сергій Булигін та ін. Привітання учасникам конференції надіслав в.о. Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

У заході взяли участь понад 100 осіб, у тому числі вчені з Польщі, Китаю, провідних наукових установ НААН та аграрних університетів.

Організатор – Національний науковий центр «Інститут землеробства НААН» (смт. Чабани Київської області).