Виробництво молока з розрахунку на 1 особу зменшилося у 2016 році на 1,8% – Юрій Лупенко
НовиниНа тлі зменшення обсягів виробництва яєць, вовни, меду 2016 року сільськогосподарські підприємства збільшили виробництво молока на 36,4 тис. т, що на 1,4% перевищило показники 2015 року, зазначив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко, коментуючи дані, опубліковані Державною службою статистики України у статистичному збірнику «Тваринництво України 2016».
Середньорічний удій молока від однієї корови минулого року збільшився до 4735 кг проти 4644 кг у 2015 році. Найвищі надої у Київській області, де від однієї корови отримують 6223 кг молока. Друге місце посідає Полтавщина із показником у 5930 кг на рік.
Більше 6 тис. кг молока від однієї корови надоюють також у сільгосппідприємствах шести регіонів.
Незважаючи на незначне зростання обсягів виробництва молока з розрахунку на одну особу вони зменшилися на 1,8% – з 247,8 кг у 2015 році до 243,3 кг минулого року.
Це, перш за все, спричинене зменшенням поголів’ям корів, підсумував Юрій Лупенко.