2017-06-21 innovations_round-table21 червня 2017 року науковці Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» – учений секретар, д.е.н. Олександр Шпикуляк та завідувач відділу земельних відносин та природокористування, д.е.н. Ольга Ходаківська – взяли участь у засіданні круглого столу «Інноваційний розвиток національного науково-освітнього простору: парадигма глобального лідерства», який відбувся у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана.

Учасники заходу обговорили актуальні проблеми формування мережево-кластерної моделі надання знаннєвих послуг в Україні, розвитку системи науково-освітнього державно-приватного партнерства, а також механізми формування повноцінного ринку об’єктів інтелектуальної власності (інновацій) в Україні тощо.

За результатами дискусії учасники круглого столу запропонували сформувати «Інноваційну платформу економічних досліджень та освіти», яка має стати майданчиком для співробітництва економічних університетів, академічних наукових установ і представників інноваційного бізнесу. Присутні також визначили форми і напрями співпраці учасників круглого столу та інших зацікавлених осіб в питаннях інноваційного розвитку науково-освітнього простору в Україні.

У засіданні круглого столу взяли участь представники провідних академічних установ, вищих навчальних закладів, а також практики інноваційної діяльності в Україні.

Організатор – Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана.