Agro-2017Науковці Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» взяли активну участь у ХХІХ Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО–2017», яка відбулася у Києві 7-10 червня 2017 року.

Золотою медаллю виставки у номінації «За вагомий внесок у розробку та впровадження новітньої техніки і технологій для сучасних технологій сільськогосподарського виробництва» нагороджено завідувача відділу інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н. Олександра Захарчука за наукову розробку «Розробка структурно-логістичної моделі техніко-технологічної модернізації сільського господарства України».

Вчені Інституту аграрної економіки також взяли участь у роботі численних заходів, що пройшли в рамках «АГРО-2017».

7 червня 2017 року Форум «Аграрна політика – успіх через партнерство», організований Міністерством аграрної політики та продовольства України, відвідали науковці відділу організації менеджменту, публічного управління та адміністрування – головного наукового співробітника, академіка НААН Михайла Кропивка та наукового співробітника Наталії Похиленко.

Участь у дискусії блоку «Сільський розвиток як пріоритет державної політики» форуму «Аграрна політика – успіх через партнерство» взяв заступник директора Інституту аграрної економіки, член-кореспондент НААН Микола Пугачов.

7 червня 2017 року завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики, к.е.н. Леонід Тулуш взяв участь у семінарі «Фінансова підтримка сільськогосподарських товаровиробників – основні аспекти застосування у 2017 році», організатором якого виступив Департамент фінансово-кредитної політики Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Наталія Похиленко також відвідала семінар «Фінансова підтримка сільськогосодарських товаровиробників – основні аспекти застосування у 2017 році».

У роботі круглого столу «Аграрна освіта та наука в Україні: час для перезавантаження», який був організований Українським клубом аграрного бізнесу і відбувся 8 червня 2017 року, взяли участь учений секретар Інституту агарної економіки, д.е.н. Олександр Шпикуляк, радник при Дирекції, академік НААН Петро Саблук, головний науковий співробітник відділу підприємництва, кооперації та агропромислової інтеграції, академік НААН Микола Малік, провідний науковий співробітник відділу соціально-економічного розвитку сільських територій, д.е.н. Василь Залізко, а також науковці відділу організації менеджменту, публічного управління та адміністрування – старший науковий співробітник, к.т.н. Володимир Павлик та науковий співробітник Наталія Похиленко.

У той же день у засіданні круглого столу «Напрями реалізації Концепції розвитку сільських територій – вклад вищих навчальних закладів аграрного спрямування», організованого Департаментом науково-освітнього забезпечення розвитку підприємництва на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України, взяли участь науковці відділу організації менеджменту, публічного управління та адміністрування – завідувач відділу, к.е.н. Михайло Ксенофонтов, головний науковий співробітник, академік НААН Михайло Кропивко, головний науковий співробітник, д.е.н. Володимир Россоха, а також головний науковий співробітник Євген Немчук.

8 червня 2017 року у засіданні круглого столу «Органічне виробництво – пріоритетний напрямок аграрного сектору України» взяли участь науковці відділу земельних відносин та природокористування – завідувач відділу, д.е.н. Ольга Ходаківська та науковий співробітник Аліна Матвієнко.

У семінарі «Вступ до Угоди про асоціацію та застосування поглибленої та всеохоплюючої угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС» взяла участь старший науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції, к.е.н. Марина Лисак.

9 червня 2017 року відбувся семінар «Фінансування малого і середнього агробізнесу в Україні. Мобільний бізнес. Електронний договір. Аукціони, тендери», який відвідали науковці відділу організації менеджменту, публічного управління та адміністрування – головний науковий співробітник Євген Немчук та науковий співробітник Наталія Похиленко.