2017-06-14 parliament_hearingsРозширення експорту продукції вітчизняного тваринництва сприятиме збільшенню зайнятості сільського населення, зазначив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко, виступаючи на комітетських слуханнях «Розвиток експортного потенціалу національних виробників продукції тваринного походження. Шляхи для досягнення мети, роль держави в процесі диверсифікації експортних ринків», які відбулися у Нововолинську (Волинська обл.) 14 червня 2017 року.

На думку академіка, законодавчі пропозиції мають враховувати необхідність державної підтримки трудомістких галузей тваринництва, передусім молочного та м’ясного скотарства.

Адже це не тільки джерело збільшення експорту, а й доходів сільського населення та виробництва високоякісної продукції для внутрішніх потреб, підсумував Юрій Лупенко.

Учасники комітетських слухань обговорили процедури доступу на ринки різних країн для національних виробників, діяльності державних органів щодо нарощування обсягів експорту, його диверсифікації і розширення ринків збуту продукції тваринного походження, а також перспективи отримання Україною права експорту продукції тваринного походження до розвинених країн світу.

У заході взяли участь народні депутати України – члени Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, перший заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Андрій Жук, директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко, уповноважені представники секретаріату Кабінету Міністрів України та інших державних органів, наукових установ, галузевих асоціацій, а також виробники і експортери продукції тваринного походження.

Організатор – Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.