elevatorНаразі селяни мають значні проблеми з доступом до ринку збуту, тому створення кооперативів є позитивним кроком. Продукція, вироблена в сільгоспкооперативах, може вийти не лише на внутрішній, а і на європейський ринок.

Саме кооперативна форма співпраці та господарювання в подальшому відіграватиме значну роль у зміцненні продовольчої безпеки та стимулюватиме виробництво аграрної продукції, покращуватиме життя в селах і підвищуватиме якість продукції.

А одним з основних завдань держави має стати стимулювання створення мережі сільгоспкооперативів, що дозволить не тільки економічно розвивати села, але й покращувати їхню соціальну інфраструктуру, зазначив старший науковий співробітник відділу розвитку підприємництва і кооперації Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Володимир Мамчур, інформуючи про урочисте відкриття другої черги Демонстраційної ферми СП «Молочарське» (с. Олександрівка) та Першого кооперативного елеватору (смт. Васильківка) в Україні, що відбулися 30 травня 2017 року на Дніпропетровщині.

Учасники події разом із членами українських і закордонних молочних та зернових кооперативів оглянули Демонстраційну ферму із єдиним в Україні чистокровним поголів’ям породи «Джерсі», завезеним із Данії у кількості 45 голів, а також ознайомилися із найсучаснішими технологіями Першого кооперативного елеватору.

Захід відбувся у рамках роботи двох проектів міжнародної технічної допомоги: «Розвиток молочного бізнесу в Україні» та проекту «Розвитку зерносховищ і сільськогосподарських кооперативів в Україні», за безпосередньої підтримки консорціуму SOCODEVI/CCA/IRECUS у партнерстві з ДОГО «СКС», які впроваджуються в Україні за безпосередньої фінансової та технічної підтримки Уряду Канади.

У заході взяли участь близько 200 осіб. Серед них, зокрема, представники посольства Канади в Україні, центральних і місцевих органів влади України, українських та міжнародних організацій.