innovateІнноваційно-інвестиційний розвиток аграрної науки на ринкових засадах є нагальною потребою сьогодення, зазначив заступник директора з науково-організаційної та інноваційної роботи Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н. Олександр Шпикуляк, коментуючи результати науково-практичного семінару «Дослідження та реалізація інноваційного потенціалу наукових установ в форматі стартапів наукоємного бізнесу», який відбувся 15 вересня 2016 року у приміщенні Інституту інноваційного провайдингу НААН.

Від Інституту аграрної економіки у заході також взяли участь наукові співробітники відділу інвестицій, к.е.н. Оксана Бардин та Дмитро Черненко.

Із доповіддю «Механізм реалізації Програми інноваційно-інвестиційного розвитку аграрної науки на ринкових засадах» виступив науковий директор Інституту інноваційного провайдингу, д.е.н., член-кореспондент НААН Сергій Володін.

Учасники заходу обговорили, зокрема, питання створення наукового парку «Біоекономіка», формування паркової трансферно-технологічної інфраструктури, формування моджелей, програм і класретних механізмів інноваційного бізнесу на основі наукових комерційних пропозицій, розроблення стартапів наукоємного бізнесу та їх реалізації у форматі інноваційних, інвестиційних, інфраструктурних бізнес-проектів тощо.

В обговоренні взяли участь представники наукових установ НААН, Національного університету біоресурсів і природокористування, а також керівники галузевих асоціацій.

Організатор – Інституту інноваційного провайдингу НААН.