radaДиректор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, яке відбулося 18 лютого 2016 року під головуванням Голови Комітету Тараса Кутового.

Порядок денний включав 19 законопроектів. Вони стосувалися сфери земельних відносин в частині розширення прав сільських, селищних та міських рад, децентралізації повноважень органів виконавчої влади, процедур погодження з органами місцевого самоврядування питань користування або власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення держаної власності, віднесенні земель держаної власності до комунальної власності об’єднаних територіальних громад та інші питань.

Також були розглянуті законопроекти щодо внесення відповідних змін до Податкового кодексу України в частині удосконалення чинних норм щодо запровадження спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість для сільськогосподарських підприємств.