2015-10-27 TuluhЗапровадження загальної системи справляння ПДВ для агробізнесу, передбачене в законодавчих ініціативах Уряду та профільного Комітету Верховної Ради України, може мати негативні наслідки для економіки країни в цілому, зазначив завідувач відділу податково-бюджетної політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Леонід Тулуш, виступаючи на конференції «АГРОБІЗНЕС – погляд через призму сьогодення. Аналітика експертів», яка відбулася в рамках виставкових заходів «ІнтерАгроКомлекс-2015» 27-29 жовтня 2015 року.

У своїй доповіді науковець представив ґрунтовний аналіз можливих наслідків скасування податкових пільг для агробізнесу. На його думку, скасування дії спецрежиму ПДВ для аграріїв є економічно необґрунтованим, адже реальний рівень рентабельності сільськогосподарського виробництва, з огляду на наявні інфляційні процеси у вітчизняній економіці, є невисоким.

Учасники заходу також обговорили актуальні питання розвитку АПК України. Серед них, зокрема, перспективи агробізнесу у 2016 році, підготовку виходу української сільгосппродукції на європейський та інші ринки, проблеми власності на землю тощо.

Організатори «Академії Аграрного Успіху» – компанія «Київський міжнародний контрактовий ярмарок», проект