nnc iae smollПодолання негативних наслідків у сільському господарстві у зв’язку з тимчасовою окупацією частини території Донецької та Луганської областей вимагає від аграрної науки активізації зусиль, зазначив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко, виступаючи на засіданні Президії Національної академії аграрних наук України, яке відбулося 21 жовтня 2015 року.

У своїй доповіді експерт презентував оцінку стану аграрної сфери Донбасу та основні завдання по забезпеченню її відновлення та розвитку.

Говорячи про необхідність збільшення виробництва в регіоні молока, м’яса, фруктів та овочів, він, зокрема, зауважив, що суттєво допомогти нагодувати Донбас можуть місцеві ОСГ та малий і середній бізнес. Адже, за словами академіка, переважно там зосереджене виробництво низки продукції тваринництва, садівництва та овочівництва регіону.

Юрій Лупенко висловив низку пропозицій щодо заходів, які мають бути реалізовані на національному та регіональному рівнях для відновлення та розвитку аграрної сфери Донбасу, а також нагальних кроків з наукового забезпечення цього процесу.