NUBIP LOGOУ формуванні машинно-тракторного парку в Україні мають місце негативні процеси, зазначив завідувач відділу ринку матеріально-технічних ресурсів Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки»Олександр Захарчук, виступаючи на Міжнародній науковій конференції «Сучасні проблеми землеробської механіки», яка відбулася 17-19 жовтня 2015 року у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

За словами науковця, через фізичне зношення і технічні несправності в Україні щорічно не використовується майже третина наявної техніки. До визначеної технологічної потреби не вистачає до 50% у залежності від видів технічних засобів.

У своїй доповіді «Модернізація землеробської техніки агроформуваннями України». експерт представив глибокий аналіз стану вітчизняного машинно-тракторного парку та озвучив пропозиції щодо покращення ситуації.

У заході також взяли участь науковці Інституту аграрної економіки.

Організатори – Міністерство освіти і науки України, Національний університет біоресурсів і природокористування України: Механіко-технологічний факультет, НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК, Кафедра сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка.