alt_text_for_ecjournalСтаном на 15 вересня 2015 року Міжнародний науково-практичний журнал «Економіка АПК», співзасновником якого є Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки», посів І місце у рейтингу періодичних видань України, що мають бібліометричні профілі.

Рейтингування видань проведено за п’ятирічним індексом Гірша (h5 — кількість статей журналу за 2010–2014 роки, на які є посилання в понад h публікаціях), а в межах одного індексу – за алфавітом назв, повідомляється на сайті Центру досліджень соціальних комунікацій.

За його даними, Міжнародний науково-практичний журнал «Економіка АПК» розділив І місце з журналом «Фінанси України», набравши 32 бали за п’ятирічним індексом Гірша.

Довідково

Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» – співзасновник та видавець Міжнародного науково-виробничого журналу «Економіка АПК», заснованого в 1994 році. Він є провідним періодичним виданням економічного профілю з питань розвитку національного агропромислового комплексу. Журнал входить до переліку фахових наукових видань України, в яких можуть публікуватися основні результати дисертаційних досліджень у галузі економіки.

У 2013–2014 роках журнал включено до восьми міжнародних каталогів наукових видань і наукометричних баз.

Згідно з даними Google Scholar, протягом 2007–2011 років видання посідало 1-е місце у рейтингу наукових журналів України, до якого включено 100 найбільш цитованих українських наукових фахових видань. Станом на квітень 2013 року журнал знаходиться на 2-ому місці у вказаному рейтингу.

За даними річного звіту Index Copernicus Master List за 2012 рік, журнал «Економіка АПК», посів третє місце у рейтингу наукових видань України з питань економіки.