bso-2015При наявному величезному потенціалі у сільському господарстві та в переробній галузі нині в Україні експорт сировини переважає над внутрішньою переробкою.

Переробники переглядають свої стратегії розвитку з метою підвищення рентабельності виробництва, акцентуючи увагу на інвестиціях у сировинні бази та підвищення ефективності виробництва.

На ринку олійних спостерігається зростання попиту на продукти переробки бобів сої, що зумовлює збільшення інтересу до їх виробництва, зазначила заступник завідувача відділу ціноутворення, кон’юнктури та інфраструктури ринку Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Людмила Пархоменко, інформуючи про III Міжнародну конференцію Black Sea Oil Trade-2015, яка відбулася 9 вересня 2015 року у Києві.

Провідні експерти обговорили ефективність і перспективність глибинної переробки олійних культур, а також шанси України, у разі інвестицій в даний сегмент, наситити не лише внутрішній ринок продуктами глибинної переробки, а й посісти стабільне місце в експорті продуктів із доданою вартістю.

У заході взяли участь понад 200 делегатів зі 150 компаній, які представляли 23 країни світу.

Організатор – консалтингове агентство| «Украгроконсалт» за підтримки Міністерства аграрної політики і продовольства України.