diary congressЯкість сировини є однією з найгостріших проблем на ринку молока та молокопродукції, адже вимогам ЄС відповідає лише молоко класу «Екстра». Навіть молоко вищого ґатунку має рівень бактеріального забруднення, який, згідно з європейським стандартом якості, значно перевищує максимально допустимі норми. В Україні ж на молокопереробні підприємства надходить переважно молоко першого та другого ґатунків, зазначила завідувач відділу ціноутворення, кон’юнктури та інфраструктури ринку Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Ольга Боднар, інформуючи про VIII Міжнародний Молочний Конгрес, який відбувся 3–5 березня 2015 року у Києві.

Учасники заходу обговорили стан та перспективи розвитку молочного скотарства в Україні, плани та напрями розвитку галузі в Україні та світі, перспективи виходу вітчизняної молочної продукції на нові ринки збуту та інші актуальні питання розвитку молочного скотарства .

В заході взяло участь понад 1500 учасників. Серед них, зокрема, власники, керівники та спеціалісти провідних сільськогосподарських молочних та молокопереробних підприємств, представники органів влади, дипломатичних представництв, міжнародних організацій, комерційних компаній, фінансових установ, галузевих об’єднань та засобів масової інформації. Від Інституту аграрної економіки був також присутній науковий співробітник відділу ціноутворення, кон’юнктури та інфраструктури ринку, к.е.н. Євген Гаваза.

Організатори – Асоціація виробників молока та Всеукраїнська аграрна рада.