koda1Удосконалення податкових процедур, яке відбулося внаслідок внесення змін до Податкового кодексу, підвищило рівень податкового навантаження на аграріїв, зазначив завідувач відділу податково-бюджетної політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Леонід Тулуш, виступаючи на нараді «Підсумки роботи агропромислового комплексу Київської області за 2014 рік та основні напрями роботи на 2015 рік», що відбулася 5 березня 2015 року.

У своїй доповіді «Зміни у механізмі оподаткування сільськогосподарських підприємств у 2015 році» він ознайомив учасників заходу зі змінами в оподаткуванні сільськогосподарських товаровиробників, що набули чинності з 1 січня 2015 року. Науковець поінформував про особливості функціонування механізмів податкового адміністрування щодо агропромислового виробництва з урахуванням останніх змін у податковому законодавстві, а також висвітлив питання державної фінансової підтримки розвитку сільгоспвиробництва, механізм якої також зазнає змін цього року.

Виступ представника Інституту аграрної економіки викликав серед присутніх жваву дискусію, пов’язану з особливостями та труднощами, що виникають у аграріїв у ході впровадження зазначених податкових механізмів.

Учасники наради обговорили питання соціально-економічного розвитку Київської області у 2014 році, особливості оподаткування сільського господарства та інші актуальні питання розвитку АПК регіону.

У нараді під керівництвом голови Київської облдержадміністрації Володимира Шандри взяли участь директор Інституту аграрної економіки, академік НААН Юрій Лупенко, директор департаменту агропромислового розвитку Київської ОДА Олександр Шевченко, голови РДА, начальники відповідних структурних підрозділів райдержадміністрацій, а також представники сільськогосподарських підприємств області.

Організатори – Київська облдержадміністрація та Інституті землеробства НААН (смт. Чабани).