nuft logo19–20 листопада 2014 року у приміщенні Національного університету харчових технологій відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК».

Виступаючи із доповіддю «Агропродовольчий сектор України в системі зовнішньоекономічних координат» на пленарному засіданні заступник директора з наукової роботи Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н., проф. Микола Пугачов, зокрема, зазначив, що скорочення ввізних мит ЄС у перспективі може призвести до збільшення експорту агропродовольчої продукції до 50% на кінець періоду дії Угоди про асоціацію.

Головний науковий співробітник відділу проблем галузевого і територіального управління Інститут аграрної економіки, д.е.н. Володимир Россоха у своїй доповіді охарактеризував проблеми та перспективи розвитку АПК України.

Учасники конференції також обговорили низку актуальних питань. Серед них, зокрема: сучасні тенденції розвитку підприємств харчової промисловості, конкурентоспроможність підприємств харчової промисловості в умовах глобалізації економіки, інноваційно-інвестиційне забезпечення ефективного функціонування підприємств харчової і переробної галузей АПК та інші.

У заході взяли участь представники органів влади, науково-дослідних установ, громадських організацій, інші заінтересовані особи.

Організатори – Міністерство освіти і науки України, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Національний університет харчових технологій, Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки».