ukraina 24_khodakivskaПодорожчання продуктів почалося ще торік ‑ про причини розповіла заступниця директора Інституту аграрної економіки Ольга Ходаківська в програмі «Сьогодні Ввечері» на телеканалі «Україна 24»".

«Протягом останніх місяців практично кожен українець відчув на собі подорожчання харчових продуктів. Воно почалося ще минулого року, а в цьому тенденції продовжують зберігатися. Торік була посуха, неприйнятні погодні умови, що наклало значний відбиток на врожайність і ціни на продукти. З іншого боку, пандемія, до якої ми та весь світ не були готові, що також призвело до подорожчання.

Це посилилося такими факторами, як підвищення цін на комуналку, ПММ, енергоносії, підвищення мінімального рівня зарплати. І це знову-таки позначилося на собівартості сільськогосподарської продукції, продукції перероблення. І в результаті ми маємо те, що на полицях магазинів продукція дорожча, ніж була, наприклад, у такий же період минулого року», ‑ сказала вона.

Джерело: Україна 24