2018-02-07 ua-pershyy-tv_khodakivska_rynok-zemliЗемельне питання було, є і буде залишатися одним із найбільш важливих та гострих для українського суспільства, і водночас одним із найбільш заполітизованих. Оскільки, без перебільшення, воно є доленосним для української держави, українського народу та українського селянина.

Коли ми говоримо про земельну реформу, слід, в першу чергу, враховувати інтереси саме тих, хто живе і працює на землі, інтереси тих, хто хоче власною працею обробляти свою земельну ділянку.

У жодному законопроекті наразі не визначено чіткої мети, інструментів її досягнення, а також а також механізми захисту інтересів вітчизняних селян та фермерів.

Тому в умовах, що склалися на сьогодні, науковці Інституту аграрної економіки вважають, що наразі Україна не готова до запровадження ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення.

Якщо ми ставимо собі за мету розвивати фермерство, підтримувати українського селянина, то до вирішення цього питання слід підходити комплексно, і це рішення має бути вкрай виваженим і послідовним, зазначила завідувач відділу земельних відносин та природокористування Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки»,, д.е.н. Ольга Ходаківська, виступаючи 7 лютого 2018 року на телеканалі UA:Перший у випуску програми «Світло» на тему «Мораторій на продаж землі».

Переглянути відео